Пошук

По – новому: механізм надання соціальної підтримки громадянам

Дата: 11.02.2021 14:17
Кількість переглядів: 270

 

 

 

По – новому: механізм надання соціальної підтримки громадянам.

Постановою КМУ від 28.10.2020 № 1035 внесено зміни до законодавства, за якими 1 січня 2021 року органами соціального захисту населення припиняється прийом документів від громадян для призначення державних допомог, пільг та субсидій.

З 1 січня 2021 року органи соцзахисту райдержадміністрацій не приймають від осіб заяв з необхідними документами, крім надісланих поштою або в електронній формі. Адже в Україні створили єдиний базовий рівень місцевого самоврядування.

Зміни було внесено з метою уникнення дублювання повноважень, забезпечення сервісного підходу до надання адмінпослуг соціального характеру, максимальної доступності для мешканців територіальних громад, із застосуванням ПК «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

Відтепер усі звернення про призначення різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни мають подавати до територіальної громади, саме вона забезпечуватиме передачу документів і заяв до органів соцзахисту населення РДА.

У структурі виконавчого органу територіальної громади має бути утворений структурний підрозділ з питань соціального захисту населення або визначені відповідні уповноважені посадові особи.

Функція таких соціальних міні - офісів у територіальних громадах може забезпечуватися посадовими особами структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, адміністраторами центру надання адміністративних послуг або в режимі віддалених робочих місць у старостатах.

А починаючи з 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами прийматимуться посадовими особами територіальної громади виключно з формуванням електронної справи.

За будь – якою консультацією мешканці громади можуть звертатись до інспекторів відділу праці та соцзахисту населення Малинівської селищної ради в прийомні дні, а саме – в понеділок, середу, п'ятницю з 8.00 до 12.00 год. ( смт. Малинівка, с. Стара Гнилиця, с. Мосьпанове)

Так фахівцями відділу з початку року було сформовано і передано 79 справ, з них 42 – соціальні допомоги, 2 – пільги, 35 – субсидій.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.