Пошук

Успішна жінка

Дата: 12.03.2021 08:22
Кількість переглядів: 416

 

 

 

Ми започаткували рубрику «Успішна жінка громади» до Міжнародного жіночого дня.

Але вирішили її продовжити, адже в нашій громаді чимало успішних жінок, історії життя яких надихають.

Знайомтесь - героїня нашого сьогоднішнього посту, завідувач Малинівського дошкільного навчального закладу (ясла – садок) Алла Павлівна Байко.

Я про все це подумаю завтра…

Пам’ ятаєте, коронну фразу головної героїні роману Маргарет Мітчел «Звіяні вітром» Скарлетт О'Хара?

Саме цього принципу в своєму житті дотримується Алла Павлівна.

«Усі важливі рішенні повинні прийматись виважено і спокійно», - говорить Алла Байко.

Алла Байко народилася в Малинівці. Закінчила Малинівську гімназію (нині Малинівський ліцей № 1).

Працює і живе також тут.

«Пам’ятаю, коли я була маленька, завжди спостерігала за тим, як дітки гуляють на вулиці, як вихователі взаємодіють з малечею. Адже наші вікна якраз виходили на подвір'я дитячого садочка. Мабуть, саме з того часу я почала замислюватися над тим, що однозначно стану вихователем. Так згодом і сталося…”, - згадує Алла Павлівна.

Вона закінчила в 1994 році педагогічний коледж за спеціальністю «Дошкільне виховання», а в 2005 вже отримала диплом ХНПУ ім. Г. Сковороди.

«Мої батьки завжди вважали, що неодмінно треба отримати вищу освіту, навіть, якщо тобі це зараз здається неважливим. Тато був для мене авторитетом, найкращим порадником і другом. Мама і тато завжди підтримували мене і щиро раділи усім моїм досягненням і успіхам. Мама завжди поруч. А тато, мій «янгол -охоронець». Я завжди дивлюся на його фото, коли мені треба прийняти важливе рішення», - говорить наша героїня.

Загальний педагогічний стаж Алли Байко складає 27 років, з них 9 років вона працює на посаді завідувача,

11 років була вихователем у Чугуївському дитячому садочку, потім ще 7 років – методистом.

- Чи важко бути керівником?

«Керівник повинен бути, перш за все, - людиною. Вміти приймати правильні рішення, бути справедливим, спокійним, мудрим. Адже на тебе покладається весь колектив. А взагалі - я живу роботою. Це все і є моє життя. Коли мене призначили на посаду завідувача Малинівського дошкільного навчального закладу (ясла –садок), тут функціонувало лише 5 груп, тепер у нас працює вже 7.

За цей час Малинівська селищна рада постійно приділяла і приділяє увагу дошкільномузакладу. Так, завдяки тісній співпраці нам вдалось замінити меблі, радіатори в усіх приміщеннях садочка, встановити енергозберігаючі вікна - всього не перелічити.

У нас працюють чудові спеціалісти: методист, вихователі, музичні керівники, інструктор з фізичної культури, практичний психолог.

Мені дуже приємно, що два роки поспіль (у 2014, 2015 роках) ми посідали перше місце серед дошкільних закладів Чугуївського району з підготовки до нового навчального року.

Пощастило мені і з колективом. А він зараз чималенький - 36 чоловік. На мій п'ятирічний ювілей роботи на посаді, колеги приготували мені сюрприз. Зустрічали мене всім колективом. Подарували власноруч виготовлені медалі, на яких було написано: "Совість. Честь. Розум". Це результат роботи з людьми і я дуже цим пишаюся.

А ще, я завжди намагаюся згладжувати гострі кути, які я називаю «робочими моментами» – гумором, як же без нього?

Планів на майбутнє багато.

Мрію про оздоровчий комплекс для діток з басейном. Мріяти неодмінно треба, - розумієте? Адже мрії стають цілями, потім планами і втілюються в життя», - резюмує успішна жінка.

Вільний від роботи час Алла Павлівна любить проводити у родинному колі, а також зустрічатися з друзями. І звичайно ж, перечитувати улюблений роман Маргарет Мітчел «Знесені вітром».

Я про це подумаю завтра...



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.