Пошук

Торгівля людьми

Дата: 07.05.2021 09:24
Кількість переглядів: 551

 

Наприкінці квітня відбулась консультативно-інформаційна зустріч очільниці

Харківської міської організації «Жіноча громада», експертки Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні з програм протидії торгівлі людьми Ольги Білецької з представниками Малинівської громади, задіяними у попередженні торгівлі людьми.

Захід пройшов у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю в галузі протидії торгівлі людьми, підписаного Малинівською селищною радою з ХМО «Жіноча громада». Через карантинні обмеження зустріч відбулась в онлайн форматі. Ольга Білецька підкреслила, що наразі в Україні значно збільшилась кількість жертв внутрішньої торгівлі людьми. При цьому злочинці часто використовують фактор протиепідемічних обмежень та шукають потенційних жертв з використанням соціальних мереж.

Окрім «традиційних» форм експлуатації – примусової проституції, підневільного жебрацтва та втягнення у злочинну діяльність, примусової праці у сферах текстильного та сільськогосподарського виробництва, в умовах зростаючого безробіття додалися такі форми торгівлі людьми, як використання у збройних конфліктах, експлуатація людей на будівництві та у домашніх роботах.

Повноваження виконавчих органів місцевого самоврядування у галузі протидії торгівлі людьми:

?Планування, затвердження, забезпечення фінансування та виконання відповідних місцевих програм, розроблених за результатами визначених потреб територіальної громади – у тому числі проведення заходів щодо запобігання торгівлі людьми.

?Виконання загальнодержавних і регіональних програм з протидії торгівлі людьми на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

?Співпраця з громадськими об’єднаннями щодо запобігання насильству і протидії торгівлі людьми.

?Підвищення компетенції працівників структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

?Виявлення постраждалих від торгівлі людьми осіб, членів громади і надання їм соціальної допомоги (покладається на підрозділ соціального захисту населення територіальної громади).

Заступник селищного голови Євген Чудний підкреслив, що органи місцевого самоврядування Малинівської громади значну увагу приділяють саме профілактиці та попередженню торгівлі людьми, аби жителі не потрапляли в ситуації сучасного рабства.

Ольга Білецька наголосила, що «Жіноча громада» готова й надалі надавати інформаційну та консультативну підтримку з попередження торгівлі людьми та сприяти в забезпеченні Малинівської селищної територіальної громади належними інформаційними матеріалами.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.