Пошук

Партнерство та прийняття рішень в інтересах дитини

Дата: 28.05.2021 09:14
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

 

??27 травня відбулась зустріч експертів з Харківський обласний центр соціальних служб з кандидатом у патронатні вихователі та його помічником.

Міждисциплінарна команда: партнерство та прийняття рішень в найкращих інтересах дитини – саме таку назву мав захід, який відбувся в молодіжному центрі «MALINA – HUB».

На заході були присутні: гості з області, представники Малинівської селищної ради на чолі з заступником селищного голови Євгеном Чудним, начальник УСЗН РДА Олександр Лисянський, начальник служби у справах дітей РДА Олена Альхімович, директорка Малинівської амбулаторії Олена Трубчанінова, начальник відділу освіти, культури, спорту та молоді Сергій Бєлов, інспектор ювенальної превенції Світлана Жуга та інші.

????Зустріч розпочалась з виступу директорки Харківського обласного центру соціальних служб Елена Хватынец .

Олена Олексіївна зазначила, що в Малинівській селищній раді працюють справжні професіонали своєї справи, тож нам є чим пишатись. В громаді вже функціонують дві патронатні родини і наразі створюють третю – це дуже хороший показник, говорить Олена Хватинець.

Так, в Харківській області незабаром буде створено 5 патронатних родин.

Лара Ливерец, методистка вищої категорії Харківської ОЦСС та тренерка з підготовки кандидатів у патронатні вихователі та їх помічічників розповіла про відповідальність кандидатів у вихователі і помічники патронатної родини. Лариса Вікторівна підкреслила, що влаштування дітей в патронатну родину і забезпечення їм належниих умов проживання – це насампернед командна робота, в цьому процесі повинні брати участь служби у справах дітей, як місцевого рівня так і регіонального.

Спільна мета – дати можливість дітям зростати і розвиватись у належних умовах.

Патронатні родини постійно повинні знаходитись під супроводом соціальних служб. У разі будь – яких проблемних моментів, вихователі та помічники можуть звернутись за консультацією до спеціалістів.

Матеріальні виплати відбуваються через управління соціального захису населенння РДА, нагляд за родиною і дітьми покладено на плечі фахівців служби у справах дітей. Тож патронатні родини, в разі чого, завжди можуть розраховувати на підтримку.

????Начальник служби у справах дітей та сім'ї селищної ради Олександр Крюков згадує, як Людмила сама виявила бажання виховувати дітей. Зібрала всі необхідні документи та заручилась підтримкою своєї доньки Любові Фадєєвої, кандидатки у помічники.

Людмила та Любов Фадєєви незабаром створять патронатну родину і будуть опікуватись дітьми з непростою долею. Вони були вилучені із сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Тож патронатна родина має стати для малечі місцем, де їх вислухають і зрозуміють????



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних