Пошук

ЗВІТ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ РАДИ ЗА 2022 РІК

Дата: 10.03.2023 10:36
Кількість переглядів: 380

ЗВІТ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

ПРО РОБОТУ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ РАДИ ЗА 2022 РІК

 

24 лютого 2022 року відбулося повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Війна поставила перед нами нові завдання і виклики, кардинально поміняла наші плани як на мирне життя так і на перспективи розвитку громади. Війна згуртувала українців до спільної допомоги один одному та нашим захисникам. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України кожен на своєму фронті наближає перемогу. Майже рік повномасштабної війни, нашої сили і незламності, як ми всі разом працюємо на перемогу України. Майже кожен житель громади хоче бути причетним до цієї великої події. Наша громада відкрита як і для людей, які потребують допомоги, так і для громадських чи волонтерських організацій, фондів, підприємців, небайдужих громадян для співпраці. Адже разом ми сила. Тільки разом ми здолаємо всі труднощі та побудуємо майбутнє, в якому буде мирне та спокійне життя.

Як жила та працювала громада під час повномасштабного вторгнення, які пріоритети в роботі – сьогодні я прозвітую перед вами, перед нашою громадою.

 

СПІВПРАЦЯ З ГРОМАДСЬКИМИ ТА БЛАГОДІЙНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ, ФОНДАМИ, ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

Героям теж потрібна підтримка. Тому звіт починаємо з розділу гуманітарної допомоги – це одна з найбільш обговорюваних тем, яка викликає найгостріші питання.

Чітка організація, справедливий розподіл і залучення гуманітарної допомоги – те, що вимагають мешканці громади. Щоб задовольнити цю потребу, ми налагодили співпрацю з багатьма міжнародними фондами, організаціями і донорами. Ми зверталися до країн цивілізованого світу, стукали у всі двері, і ще – писали листи небайдужим людям і отримували відповіді. Ми прагнули зробити все можливе і неможливе, щоб залучити для громади якомога більше підтримки.

З початку повномасштабного вторгнення селищна рада взяла на себе зобов’язання забезпечення хлібом, молоком, овочами, продуктами харчування, медикаментами мешканців громади. Отримана допомога надається усім жителям громади та внутрішньо переміщеним особам.

Наразі ведеться робота в напрямку відбудови зруйнованого та пошкодженого житла, обʼєктів комунальної власності та критичної інфраструктури.

Наші воїни показують просто неймовірні результати в боротьбі з російськими окупантами. Звільняють кілометр за кілометром, місто за містом, вибивають ворога з української землі. Завдяки нашим збройним силам наша громада має змогу працювати та підтримувати армію.

Для потреб військових формувань передано автобус та легковий автомобіль.

 

 

Для потреб територіальної оборони надавалися паливно-мастильні матеріали, продукти харчування, медичні аптечки та інші необхідні матеріали.  

Варто зазначити, з ким саме команда Малинівської селищної ради налагодила партнерство і які його результати:

  • Дитячим фондом  ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Асоціацією міст України (АМУ) запущено програму прямої грошової допомоги для вирішення надзвичайних потреб , захисту та підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни на місцевому рівні. Малинівська громада також отримала фінансову підтримку від фонду та використала їх на ремонт закладів освіти, які були пошкоджені ворожими обстрілами. За кошти Міжнародного фонду було замінено вікна у комунальному закладі «Малинівський опорний ліцей № 1». Для безпеки малюків та вихователів у Малинівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) відбулися ремонтні роботи  найпростішого укриття. В будівлі комунального закладу «Малинівський ліцей № 2»  відновлено дах у їдальні та відремонтовані вікна.
  •  В рамках проекту Зміцнення громадської довіри (UCBI III) отримано для КП «Малинівка» насосне обладнання та генератор на 34 kВт для безперебійної роботи водопостачання для жителів багатоповерхових будинків.
  • Завдяки Програмі USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE):

- відновлення/покращення водопостачання, заміна пошкодженого насосного обладнання та комплектуючих до нього для відновлення водопостачання в с. Мосьпаново та смт Малинівка. Ремонтні та монтажні роботи будуть виконуватися працівниками КП «Малинівка». В деяких місцях роботи насосних водонапірних свердловин відсутнє електропостачання, де необхідно буде встановити генератори та перетворювачі частоти для подачі води населення згідно з розробленим графіком. Також САУ будуть встановлені на насосному обладнанні 2 котелень для можливості стабільної  роботи від дизель-генераторів;

- створення/покращення пункту обігріву населення, бомбосховища в громаді будуть також виконувати функцію пунктів обігріву населення. Таких пунктів обігріву планується обладнати щонайменше 5, які розраховані щонайменше на 1000 мешканців, які проживають в багатоквартирних будинках і мають централізоване опалення. Планується придбати для пунктів обігріву ліхтарі, польову кухню (для гарячих обідів), сонячні панелі для зарядки ліхтарів, телефонів,тощо. Також планується обладнати пункт обігріву твердопаливним обігрівачем.

- відновлення/покращення системи обслуговування об’єктів критичної інфраструктури та реагування на надзвичайні ситуації. В громаді працює КП «Малинівка», яке забезпечую належне функціонування водопостачання, водовідведення, теплопостачання та вивіз сміття та усунення наслідків надзвичайних ситуацій. Працівникам комунального підприємства необхідне

 

 

 

покращення матеріально-технічної бази шляхом придбання інструменту та генераторів.

  •  У Співпраці з Німеччиною заради розвитку GIZ Україна U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав та можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» забезпечено генераторами об’єкти  критичної інфраструктури, наметами, ковдрами та спальними мішками для бомбосховищ, а також забезпечено бензопилами КП «Малинівка» для підготовки дров для опалювання пунктів обігріву та пунктів незламності.
  • Польською гуманітарною акцією Polska Akcja Humanitarna (PAH) в рамках проекту «Невідкладна продовольча допомога населенню, яке постраждало від конфлікту в Україні» за фінансової підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми (WFP), ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» та ГО Польсько-українська аграрна асоціація надано продуктові набори.
  • Діти ВПО дошкільного віку та 1-4 класів Малинівської громади  отримали від #UNICEF блакитні рюкзаки з канцелярським приладдям. 
  • Завдяки ГО «Захист заради перемоги», обласному депутату Валерії Мураєвій та БФ «Процвітання» діти нашої громади, діти з сімей ВПО  отримали новорічні подарунки. 
  • В рамках проекту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» для покращення умов роботи працівників Малинівської селищної ради надійшло комп’ютерне обладнання.
  • Завдяки БО «Ми-браття, ми-українці» розпочато щоденну видачу гарячих обідів,  для всіх, хто цього потребує.  Також за їх сприянням були доставлені та встановлені буржуйки та паливна деревина до них.
  • Від Норвезької ради у справах біженців Малинівська амбулаторія первинної медико-санітарної допомоги та Територіальний центр соціального обслуговування отримали засоби гігієни для осіб, які не здатні самостійно пересуватися.
  • Завдяки проекту «Ноутбук кожному вчителю», за домовленістю  Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та за підтримки

 

 

 

ООН (ЮНІСЕФ) педагогічним працівникам Малинівської громади було передано 96 ноутбуків Chromebook.

  • Суттєву допомогу ми отримуємо від наших, вже постійних, благодійників - керівництва трубного заводу ТіПіБіес Продакшн та БФ «Процвітання», які 

постійно надають громаді допомогу у вигляді  продуктових наборів, засобів гігієни, медикаментів будівельних матеріалів та генераторів.

  • Від Благодійного фонду  «Мирне Небо»  електроковдри змогли отримати 200 дітей нашої громади. У партнерстві з БО «Kindernothilfe» десять багатодітних сімей нашої громади отримали ноутбуки, а сімʼї з дітьми - гігієнічні набори.
  • Від громадської спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» до Територіального центру соціального обслуговування Малинівської селищної ради було отримано продуктові набори, засоби гігієни, постільну білизну та посуд.
  • За підтримки Гуманітарної місії «Пролісок» всі мешканці сіл Стара Гнилиця та Мосьпанове отримали продуктові та гігієнічні  набори, а медичний заклад  - електровелосипед.
  • Мешканці смт Малинівки мали змогу скуштувати смачну піцу від Благодійного фонду «М.Р.І.Я», із Запоріжжя спільно з благодійним фондом siobhanstrust з Шотландії.
  • Осторонь не залишаються Харківська обласна військова адміністрація на чолі з Олегом Синєгубовим, Чугуївська військова адміністрація на чолі з Сергієм Лободенком. За їх сприянням  мешканці мали можливість отримувати  мʼясо, молоко, яйця, соняшникову олію, вершкове масло, борошно та ін.   
  • У межах проєкту Згуртовані громади: "Рівненщина допомагає Харківщині" Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО,  було отримано гуманітарний вантаж   (крупи, картопля, борошно, олія, макаронні вироби, консерви м’ясні).
  • Директор БВ «Малинівка» Роман Майборода, БФ «Незламний Харків», «Help me Kharkiv», «Kharkiv help» доправляли  для мешканців громади ліки та продукти харчування.
  • За сприянням Благодійної організації «УСЛ» та Чугуївської правозахисної групи, Романа Ліхачева було доставлено крупи, олію, сіль, цукор, борошно, консерви.
  • В рамках проекту «Екстрена продовольча допомога постраждалому населенню України» за підтримки WFP та  ADRA  мешканці нашої громади отримують продуктові набори та безкоштовно 1 раз на тиждень хліб.

 

В дошкільному навчальному закладі (ясла-садок), в рамках реалізації проєкту «Надання багатогалузевої гуманітарної допомоги, постраждалому від конфлікту населенню в Україні», у партнерстві з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді», за сприяння благодійної організації

 

 

«Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Харківської обласної державної адміністрації розпочав свою роботу центр соціально – психологічної підтримки.

Завдяки спільній роботі селищної ради та директора Комунального некомерційного підприємства «Малинівська амбулаторія медико-санітарної  допомоги» для потреб нашої лікарні  та мешканців громади отримано медичні

препарати, засоби гігієни, дитяче харчування, підгузки тощо. Ліки видаються безкоштовно всім без винятку у разі гострої необхідності, яку визначають медичні працівники «Малинівської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги».

З початком повномасштабної російської агресії проти України життєво необхідним стало облаштування укриттів на випадок повітряних тривог. На даний час в громаді визначено 3 найпростіших укриттів, до яких забезпечено доступ. Інформація з адресами розташування укриттів розміщена на сторінках соціальних мереж, та доведена до відома жителів населених пунктів.

На даний час облаштовано та цілодобово функціонують 2 «Пункти незламності» для надання допомоги населенню при настанні часткового або повного блекауту на території Малинівської селищної  ради. На пунктах незламності призначені відповідальні особи, пункти забезпечені усім  необхідним для роботи при настанні надзвичайного стану (генератори, опалення, продукти харчування, засоби гігієни, засоби зв'язку, медикаменти).

 

 

ФІНАНСИ

 

Доходна частина бюджету громади за 2022 рік становила  55 421 744 грн.

У тому числі:

Загальний фонд бюджету у сумі –49 763 777 грн., з них:

  • Власні надходження в сумі –27 043 112 грн.,
  • Державна освітня субвенція – 19 196 800 грн.;
  • Державна субвенція на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу у наслідок збройного конфлікту на сході України (придбання деревини паливної для безоплатного забезпечення мешканців громади) -1 257 518 грн.;
  • Дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров’я  -532 900 грн.;
  • Інша субвенція з місцевого бюджету – 1 733 447 грн. (на фінансування Територіального центру м. Чугуїв).

 

Спеціальний фонд бюджету у сумі –5  657 967 грн., з них:

  • власні надходження Територіального центру м. Чугуїв – 1 153 338 грн.;
  • власні надходження відділу освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради у сумі 89 553 грн.;
  • власні надходження бюджету Малинівської громади у сумі 30627 грн.;

 

 

 

  • надходження за цільовім фондом від АТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» на придбання обладнання для  опалення будинку культури у с. Мосьпанове та встановлення дитячого майданчику  у сумі 249 938 грн.;
  • отримано селищною радою, як гуманітарна допомога у натуральному вигляді (матеріали та обладнання) для підтримки критичної інфраструктури на території громади (генератори, мотокоси, баки для води, ланцюгові пили, комп’ютерна техніка та ін.) на суму 1 988 740 грн.;
  • отримано для КП «Малинівка» гуманітарної допомоги у натуральному вигляді (насос, дизель-генераторні установки) на суму 1017842 грн.;
  • Отримано відділом освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради, як гуманітарна допомога у натуральному вигляді 2 145 771 грн.;

Власні надходження у структурі доходів складають:

  • податок та збір на доходи з фізичних осіб – 17 399 904 грн.;
  • рентна плата – 2 076 858 грн.;
  • акцизний податок – 812 829 грн.;
  • податок на майно – 2 219 500 грн.;
  • єдиний податок – 4 421 306 грн.;
  • неподаткові надходження – 95 001 грн.;
  • плата за оренду майна бюджетних установ – 8985 грн.;
  • надходження від плати за послуги  279 013 грн.;
  • інші джерела власних надходжень (благодійні внески, гранти та дарунки, надходження від пенсійного фонду для територіального центру) – 5105411 грн.;
  • екологічний податок – 13 015 грн.;
  • доходи від відчуження майна що перебуває в комунальній власності (продаж приміщення) – 1 604 грн.;
  • надходження на цільові заходи – 249 938 грн.

При затвердженому плані на 2022 рік у сумі 53812823 грн. фактичні надходження склали 27043112 грн., недоотримано доходів на суму 2676971 грн.

          Основною причиною незабезпечення виконання планових показників доходної частини бюджету є початок повномасштабного вторгнення росії в Україну, та пов’язані з цим припинення діяльності підприємств, які  розташовані на території громади. На період дії військового стану до податкового кодексу було внесено зміни, які послаблюють податкове навантаження на фізичних та юридичних осіб, які проваджують підприємницьку діяльність, що теж спричинило зменшення податкових надходжень до селищного бюджету.

Видатки по бюджету Малинівської селищної територіальної громади  протягом 2022 року склали – 59 103 988 грн.  а саме:

Видатки загального фонду у сумі 54 182 055 грн., у тому числі:

  • утримання апарату селищної ради – 10 018 012 грн.;
  • утримання апарату відділу освіти – 1 812 546 грн.;
  • утримання апарату фінансового відділу – 655 632 грн.;
  • утримання апарату військової адміністрації -  101 827 грн.;

 

 

  • утримання дошкільної освіти - 3 099 674 грн.;
  • утримання позашкільної освіти – 731 611 грн.;
  • утримання освіти – 26 747 871 грн.;
  • утримання медицини – 132 419 грн.;
  • соціально – економічний розвиток – 28 482 грн.;
  • інші видатки у т.ч. субвенції, дотації та трансферти з місцевого бюджету  - 417 879 грн.;
  • реверсна дотація – 521 166 грн.;
  • діяльність закладів культури і мистецтва – 628 160 грн.;
  • обслуговування житлового фонду, комунального господарства, благоустрою територій  - 3 733 446 грн.;
  • соціальний захист населення (соціальний автобус, пільги громадянам, путівки на оздоровлення пільгового контингенту та дітей) – 269 880 грн.;
  • утримання територіального центру) – 4 025 931 грн.;
  • кошти на придбання деревини паливної для безоплатного забезпечення мешканців громади  1 257 518 грн.;

Видатки спеціального фонду у сумі  4 921 933 грн. у тому числі:

  • продуктів харчування мешканцям за рахунок гуманітарної допомоги на суму 212 960 грн.;
  • медикаменти, та перев’язувальні матеріали мешканцям за рахунок гуманітарної допомоги на суму 34 741 грн.;
  • засоби особистої гігієни мешканцям за рахунок гуманітарної допомоги на суму 428 020 грн.;
  • мотокоси, оргтехніка, генератори та інше за рахунок гуманітарної допомоги на суму 1 313 023 грн.;
  • утримання територіального центру – 630 072 грн.;
  • проведення часткового капітального ремонту покрівлі житлового будинку по вул. Б. Хмельницького № 5 у сумі – 46 787 грн.;
  • капітальний ремонт  укриття в Малинівському ДНЗ за рахунок гуманітарної допомоги на суму 1 080 000 грн.;
  • ноутбуки, та комплекти для інклюзивного навчання у відділі освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради за рахунок гуманітарної допомоги на суму 536 065 грн.;
  • заміна віконних блоків у ліцеях №№1,2  смт Малинівка та ремонт даху у ліцеї №2 за рахунок гуманітарної допомоги у сумі 529 705 грн.;
  • продукти харчування у ДНЗ та у закладах загальної середньої освіти на суму  - 110 560 грн.

Перевищення суми видатків над сумою власних доходів обумовлене надходженням до бюджету Малинівської селищної ради субвенцій на виконання заходів для забезпечення життєдіяльності територіальної громади та розподіл вільного залишку, який склався на початок 2022 року.

 

 

 

 

ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ

 

В січні 2022 року розглянуто 22 заяви та прийняті такі рішення:

  1. 10 рішень про надання дозволів на розробку проектів відведення земельних ділянок під будівництво житла, індивідуальних гаражів, ведення ОСГ та садівництва;

2) 12 рішень про затвердження проектів відведення земельних ділянок та передачу їх у власність.

З квітня 2022 проводилась реєстрація повідомлень власників домоволодінь, які в своїх будинках (квартирах) прихистили внутрішньо – переміщених осіб (далі ВПО). Станом на 01.01.2023 зареєстровано більше 250 повідомлень.

З 25.05.2022 проводиться обстеження домоволодінь, які постраждали від російської агресії. За 2022 рік складено близько 350 актів обстеження постраждалого нерухомого майна.

Щомісяця реєструються заяви на виплату компенсацій власникам домоволодінь, які в своїх будинках, квартирах прихистили ВПО – станом на 01.01.2023 зареєстровано та оброблено 869 заяв.

Щомісяця складається «Перелік осіб, що розмістили ВПО та подали заяву про отримання компенсації витрат» та надається до Харківської ОВА - станом на 01.01.2023 підготовлено та відправлено 9 переліків. Загальна сума компенсації власникам домоволодінь за 2022 рік склала – 1 386 684,35 грн. Станом на 01.01.2023 виплачено (за квітень – вересень 2022) – 334 614,35 грн.

 

 

ОСВІТА

Дошкільна освіта.

На території Малинівської селищної ради до 24.02.2022 функціонував 1 дошкільний навчальний заклад - Малинівський ДНЗ (ясла-садок) та 2 дошкільних підрозділи: дошкільний підрозділ КЗ «Мосьпанівський ліцей» Малинівської селищної ради, дошкільний підрозділ філії «Старогнилицька гімназія» Малинівської селищної ради. Вихованням у дошкільних навчальних закладах було охоплено 183 дитини віком від 0 до 6 років.

У зв’язку з браком коштів у місцевому бюджеті ДНЗ (ясла-садок), та дошкільні підрозділи не працюють.

На території Малинівської селищної ради у 2022 році відсутні діти, які не влаштовані до закладів дошкільної освіти, через відсутність місць у закладах. Динаміка народжуваності зменшується протягом останніх років, внаслідок зменшується контингент дітей (населення від 0 до 6 років Малинівської ОТГ).

Відкриття додаткових груп недоцільне.

Загальна середня освіта.

У громаді функціонує 3 заклади загальної середньої освіти та 1 філія опорного закладу:

 

 

  • Комунальний заклад «Малинівський опорний ліцей №1» Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області (19 класів, 449 учнів);
  • Комунальний заклад «Малинівський ліцей №2» Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області (12 класів, 252 учні);
  • Комунальний заклад «Мосьпанівський ліцей» Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області (11 класів, 80 учнів);
  • Філія «Старогнилицька гімназія» комунального закладу «Малинівський опорний ліцей №1» Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області (8 класів, 50 учнів).

Всі заклади загальної середньої освіти з 24.02.2022 працюють у дистанційному режимі. З липня по листопад 2022 року технічний персонал закладів перебував у відпустці без збереження заробітної плати, з грудня 2022 року технічний персонал перебуває на простої.

          У зв’язку зі скороченням субвенції, яка передбачена для оплати праці педагогічним працівникам, заплановано провести реорганізацію КЗ «Мосьпанівський ліцей» шляхом приєднання до КЗ «Малинівський опорний ліцей №1» Малинівської селищної ради.

 

Матеріально-технічне забезпечення.

Матеріально-технічний стан та санітарно-гігієнічні умови закладів освіти до 24.02.2022 відповідали вимогам. У наслідок вторгнення рф на територію України, заклади освіти Малинівської селищної ради зазнали значних пошкоджень, а саме:

  • КЗ «Малинівський опорний ліцей №1» - вибиті вікна та незначних пошкоджень зазнала котельня;
  • КЗ «Малинівський ліцей №2» - вибиті 8 вікон, пошкоджено дах, стелю, підлогу їдальні та кабінету трудового навчання;
  • КЗ «Мосьпанівський ліцей» - пошкоджено та розбито дах будівлі, 5 міжповерхневих плит, зруйновані простінки між трьома класами, пошкоджено несучу стіну коридору, простінки між вікнами, вибито вікна, пошкоджено двері та систему опалення, у приміщенні котельні частково зруйнована стіна;
  • Філія «Старогнилицька гімназія» - вибиті частина вікон, частково пошкоджена система опалення, підлога спортивної зали та вхідні двері.

Для здійснення якісного освітнього процесу на території Малинівської селищної ради Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації забезпечили всіх педагогічних працівників ноутбуками у кількості 96 шт. 

 

Підвіз учнів і вчителів.

У відділі освіти, культури, спорту та молоді знаходиться 2 одиниці автотранспорту, одним з яких здійснювався підвіз учнів та вчителів до місць навчання та у зворотному напрямку. Шкільним автобусом підвозилися 102 учні та 20 вчителів. З 25.02.2022 відповідно до листа Малинівської селищної ради 

 

 

№ 02-01-24/284 від 25.02.2022 «Щодо використання транспортних засобів під час воєнного стану в Україні» автобус задіяний для перевезення благодійної та гуманітарної допомоги та інших цілей, які забезпечують життєдіяльність населення і функціонування об’єктів у межах Малинівської територіальної громади.

 

          Фінансування освіти.

          У 2022 році з місцевого бюджету виділено 21 122  тис. грн. на розвиток сфери освіти та витрачено  9394  тис. грн. 

 

Культура.

          У зв’язку з ворожим вторгненням рф на територію України, було проведено лише 25%  культурних заходів, здебільш присвячених пам’ятним та святковим датам державного календаря, як офлайн так і онлайн форматі. Заходи було проведено за безпосередньої підтримки відділу освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради, БФ «Процвітання» та інших волонтерських та благодійних організацій.

          У наслідок ворожих обстрілів на території села Мосьпанове було пошкоджено Мосьпанівський СБК КЗ «Центр культури та дозвілля» Малинівської селищної ради, місцеву бібліотеку, повністю знищено бібліотечний фонд та частково - пам’ятні знаки, а саме: Невідомому солдату і воїнам Афганістану. На даний момент культурне життя на території деокупованого села призупинено. Заклади потребують капітального ремонту, бібліотека – повного оновлення фонду.

          З моменту звільнення Харківської області від окупантів культурна сфера життя розпочинає свою активну діяльність. Відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради докладає максимум зусиль для поновлення традицій та культурно-просвітницьких заходів у даній сфері суспільного життя.

          У 2022 році з місцевого бюджету виділено 50 000  тис. грн. на розвиток сфери культури та витрачено  7, 220  тис. грн.  для покращення матеріально-технічного стану закладу культу та належне проведення заходів на території Малинівської громади.

 

Спорт.

Більшість заходів, які були заплановані на 2022 рік в повному обсязі  не вдалося виконати у зв'язку з вторгненням рф на територію України.

На території Малинівської громади було проведено спортивно-масову роботу, а саме:

  • 29.01.2022 відбувся відкритий турнір Малинівської ТГ з шахів та шашок присвячений пам’яті журналіста та головного редактора районної газети «Червона зірка» Шаровці Олександру Васильовичу;

 

 

 

 

  • 04.02.2022 в Малинівській громаді на території площі 1-го Травня відбулась Всеукраїнська церемонія «Свято олімпійського прапора» з нагоди проведення XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року у Пекіні;
  • 19.11.2022 в Малинівській громаді відбулися щорічні змагання з міні-футболу серед ветеранів 55+ за кубок Євгенія Турчинова;
  • футбольна команда «Олімп» бере  участь у футбольному турнірі першості Чугуївського району з міні-футболу сезону 2022/2023 року, який присвячений пам’яті Олександра Васильовича Зачепило. Станом на 08 січня 2023 року команда «Олімп» займає 6 місце з 10 можливих.

На момент вторгнення рф на територію Харківської області система фізичної культури та спорту на території Малинівської громади розвивалася в достатньому обсязі. Під час воєнних дій дану сферу на бажаному рівні розвивати не вдалося. У період звільнення Харківської області спортивне життя почало відновлювати свій напрям. У 2022 році з місцевого бюджету виділено 50,000 грн. на розвиток сфери фізичної культури і спорту, але у зв’язку з повномасштабним вторгненням, кошти не використані.

 

Молодь.

У 2022 році робота Молодіжної ради Малинівської селищної ради не проводилась на достатньому рівні, через вороже вторгнення військ рф на територію України.

Станом на звітний період Молодіжна рада складається з 6 чоловік. Більшість членів молодіжної ради виїхали за кордон, де не можуть на достатньому рівні сприяти розвитку молодіжної політики на території громади.  Рада будує свою роботу в тісному контакті з відділом освіти, культури, спорту та молоді.

Основною формою діяльності були он-лайн засідання членів Молодіжної ради, Проведено 4 засідання за результатами яких оформлені протоколи, із зазначенням розглянутих питань, висловлених пропозицій та прийнятих рішень.

На жаль, у зв'язку із воєнними діями, які точаться на території нашої країни проведення заходів, запланованих членами ради було скасовано, або перенесено на наступний рік. Інформаційна робота: підготовлені і опубліковані в соціальних мережах (instagram, facebook) серія постів на загально розвиваючі теми, та теми освіти.

У 2022 році з місцевого бюджету виділено 20,000 грн. на розвиток сфери молодіжної політики,  але у зв’язку з повномасштабним вторгненням кошти не використані.

 

 

 

 

 

 

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

 

          Протягом 2022 року  інспектора відділу праці та соціального захисту населення сформували та видали довідок внутрішньо переміщеним особам в кількості 1247.

          Під час впровадження програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» станом на 01.01.2023  сформовано та передано до управління соціального захисту населення Чугуївської райдержадміністрації 1150 електронних справ; соціальних допомог 1403; пільг 9; 38 субсидій.

Протягом 2022 року:

- Надана одноразова фінансова допомога мешканцям громади в сумі 221.5 тис. грн.

- Проведена виплата щомісячної компенсації фізичним особам які надають соціальні послуги в сумі 37570 тис. грн.

- Постійно здійснювалась оплата пільг окремим категоріям громадян з послуги зв`язку, відшкодовано 8944 тис. грн.

- Надано реабілітаційних послуг мешканцям громади на суму 18000 тис. грн.

- Придбано твердо паливних матеріалів для мало захищених верств населення на суму 1257518 тис. грн. (кошти обласного бюджету).

Під час звернення за субсидією особам, які брали безпосередню участь у проведенні операції об’єднаних сил, які боронять Україну від російської агресії або членам їх сімей приділяється особлива увага в частині декларування доходу. Для таких сімей до сукупного доходу не враховуються грошове забезпечення та благодійна допомога.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України під час ворожих обстрілів громади було поранено 17 осіб з них: 5 жінок; 9 чоловіків; 3 дитини, а також  13 загиблих, з них 2 жінки; 11 чоловіків.

 

 

РОБОТА З ДІТЬМИ

 

Комісією з питань прав дитини протягом 2022 року проведено 11 засідань на яких розглянуто 31 питання.

          Дітям з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах було надано комплекс послуг: психологічних, інформаційних, соціально-педагогічних, допомога з влаштуванням на роботу. Протягом роботи служби у 2022 році на території селищної ради було виявлено 8 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, в яких проживає 14 дітей, з батьками  постійно проводиться виховно-попереджувальна робота, бесіди на тему зловживання алкоголю, вживання наркотичних речовин, працевлаштування,  та ін.

 

 

На первинному обліку ССДС перебуває 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 15 дітей позбавлених батьківського піклування  та 10 дітей-сиріт.     

          2 рази на рік проводиться обстеження житлово-побутових умов сім’ї де проживають діти сироти та діти, позбавленні батьківського піклування.

На території Малинівської селищної ради створені та функціонують 5 патронатних сімей (перебуває 13 дітей), 3 прийомні (виховуються 7 дітей) та функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу (виховується 15 дітей).

          ССДС протягом 2022 року здійснено 38 візитів до сімей з метою обстеження умов проживання.

          З метою забезпечення безпеки дітей, мінімізації ризиків, пов’язаних із воєнними діями, що відбуваються на території України, відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування», п. 24 правил перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 1995 року № 57 (із змінами та доповненнями) за сприяння ССДС 3 патронатні родини знаходяться в евакуації за межами України, 2 - на території громади, 4 родини опікунів/піклувальників знаходяться на території громади, 10 родин знаходиться в межах України, 2 родини за межами України. 

 

 

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ

 

З початку повномасштабного вторгнення було закрито доступ до Державних Реєстрів речових прав на нерухоме майно та юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Реєстру територіальної громади. І тільки з грудня була відновлена робота Реєстру територіальної громади. Інші реєстри не працюють у зв’язку з відсутністю державного реєстратора. Спеціалістом І категорії Малинівської селищної ради протягом 2022 року здійснено 43 реєстрації осіб місця проживання на території Малинівської селищної ради; 114 зняття з реєстрації осіб місця проживання. Отримано оплату адміністративного збору за послуги на суму–3788,49 грн.

Окрім ведення Реєстру територіальної громади також ведеться картотека з питань реєстрації фізичних осіб за карткою реєстрації особи та адресною карткою особи за відповідними формами.

Складено 3 адміністративних протоколів за вчинення правопорушення, визначеного у ст.197 кодексу України про адміністративні порушення.

Оформлено 1400 довідок про склад сім’ї та місце проживання особи.

 

 

 

 

 

 

ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВА РОБОТА

 

Протягом 2022 року:

  • складено списки призовників 2006 року народження для приписки до призовної дільниці та оформлено 28 особових справ;
  • організовано проходження медичного огляду призовників;
  • частково оновлено картки первинного обліку військовозобов’язаних мешканців смт Малинівка;
  • проведено частково подвірний обхід для звірки особових даних з будинковими  книгами та військово-обліковими документами.

 

 

РОБОТА З КАДРАМИ

 

Станом на 01.01.2023 структура Малинівської селищної ради складається з  8 структурних та 2 відокремлених підрозділів. Загальна чисельність працівників селищної ради та її виконавчих органів становить 42 та 13 штатних одиниць відповідно.

            Протягом 2022 року видано розпоряджень:

          - 253 з особового складу;

          - 110 про відпустки.

Проведено у лютому 2022 року щорічну оцінку виконання посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них обов'язків і завдань за 2021 рік;

  • Складено графік відпусток на 2023 рік.
  • Сформовано кадровий резерв.
  • Опрацьовано 35 лікарняних, складено 9 протоколів засідань комісії з соціального страхування.

Проведено:

- 12 засідань комісії із преміювання, узагальнено протоколами;

- 5 засідань адміністративної комісії, узагальнено  протоколами.

Постійно здійснюється облік військовозобов’язаних, підготовлено звіт про чисельність військовозобов’язаних та заброньованих за 2022 рік.

 

 

ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ

 

Протягом звітного періоду робота селищної ради та її виконавчого  комітету була спрямована на забезпечення виконання положень Законів України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про правовий режим воєнного стану»,  роз’яснень Державної регуляторної служби України  щодо регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування  в умовах воєнного стану.

 

 

Відповідно до вимог статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» був затверджений план діяльності Малинівської селищної ради та її виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

На сьогодні залишаються чинними прийняті 14.07.2021 на  ХІ сесії  Малинівської селищної ради VІІІ скликання рішення селищної ради – регуляторні акти:

1. Рішення № 8 «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області».

2. Рішення № 9 «Про затвердження ставок єдиного податку для субꞌєктів господарювання на території Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області».

3. Рішення № 10 «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Малинівської селищної ради  Чугуївського району Харківської області».

4. Рішення № 11 «Про встановлення розміру туристичного збору  на території   Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області».

При прийнятті даних регуляторних актів, витримано всі необхідні процедури згідно діючого законодавства.

У зв’язку з наявністю ознак регуляторного впливу  у 2023 році планується розробка та прийняття рішення селищної ради – регуляторного акту  «Про затвердження Правил благоустрою на території  Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області».

 

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

 

У сфері житлово-комунального господарства Малинівської громади діє 1 підприємство, яке надає послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових відходів від населення, а також послуг благоустрою. Фінансування цих галузей складає найбільшу видаткову частину бюджету, за 2022 рік це становить – 3 мільйона 374 тисячі гривень.

 

Водопостачання та водовідведення.

З метою підготовки підприємства до роботи в осінньо-зимовий період, підвищення якості його послуг та роботи у військовий час проведено технічне обслуговування насосного обладнання та запірної арматури. Встановлені генератори на насосних станціях для роботи в разі відключення електропостачання. Проведено хлорування питних резервуарів та свердловини по вул. Б. Хмельницького.

 

 

 

Фінансування дільниці водопостачання за 2022 рік складає 1 700 000 тисяч гривень.

Теплопостачання.

Для безперебійної роботи та вчасного початку опалювального сезону 2022/2023 р., Малинівською селищною радою в 2022 році, було виділено 600 тис. грн. для підготовки котелень, виплати заробітної плати працівникам дільниці теплопостачання та погашення заборгованості перед АТ «Харківгаз», яка виникла за період лютий-жовтень 2022 року, за транспортування газу розподільчими газопроводами.

Проведена робота з підготовки котлів та автоматики до роботи в опалювальний сезон та капітальний ремонт котла по вул. Б. Хмельницького.

Тарифна політика комунального підприємства для кінцевого споживача «населення» не змінилась та діє на рівні 2021 року і становить – 1463,06 грн/Гкал з ПДВ.

Проведено спільну роботу з модернізації 2 котелень на альтернативні види живлення в разі відсутності електропостачання.

Проведені за затверджені розрахунки різниці в тарифах за послуги теплопостачання населенню для погашення заборгованості перед ТОВ «Нафтогаз Трейдінг» за спожитий природний газ в сумі 2 мільйони 100 тисяч гривень. Фінансування з державного бюджету очікується протягом 2023 року.

 

 

БЛАГОУСТРІЙ

 

          Протягом 2022 року дільницею з благоустрою були виконані прибирання на місцях поховання, покіс трави та бур’янів – 11 га, заготівля деревини для пічного опалення для незахищених верств населення, багатодітних сімей та учасникам бойових дій, відсипка доріг щебнем.

          Допомога населенню з ліквідації наслідків обстрілів домоволодінь (скління вікон, ремонт дахів), допомога Чугуївській районній лікарні в склінні вікон.

  Протягом 2022 року було вивезено 2450 м3 сміття населення приватного сектору та багатоповерхівок. Видатки на благоустрій складають 1 мільйон 74 тисячі гривень.

 

 

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

 

З початку повномасштабного вторгнення територія громади знаходилась під постійними обстрілами, а село Мосьпанове було тимчасово окуповано російською федерацією з 24.02.2022 -05.05.2022. У зв’язку з виникненням можливих бойових дій на території громади, багато людей виїхало. Територія громади і на цей час знаходиться в зоні ризику можливих бойових дій. Наразі в

 

 

Малинівці проживає - 6822 чол., в с. Стара Гнилиця - 574 чол., і в с. Мосьпанове - 227 чол. Всього – 7623 чол.

У звітному періоді відбулось лише 1 засідання сесії селищної ради. Відбулось 19 засідань виконавчого комітету, за результатами яких прийнято 58 рішень.

Звернення громадян - це наш орієнтир, адже завдяки  зворотному    зв’язку з мешканцями громади ми розуміємо, в якому напрямку нам рухатись далі.

Селищна рада завжди відкрита для мешканців громади. Так, протягом звітного періоду до селищної ради звернулися 514 громадян, з них 105 письмових звернень, на особистих прийомах голови, заступників, секретарів  та старост загалом побувало 409 громадян.

Протягом 2022 року видано 1544 довідок, з них - 168 довідок у с. Стара Гнилиця та у с. Мосьпанове - 7.

З початку повномасштабного вторгнення було закрито доступ до Державного Реєстру актів цивільного стану громадян і тільки з грудня була відновлена його робота. Протягом 2022 року у громаді офіційно зареєстрували шлюб 20 пар, народилось 17 дітей, 114 людини померло.

Було вчинено 102 нотаріальні дії, в т. ч. по с. Стара Гнилиця – 14.

 

Дорогі малинівці! У цьому звіті – мізерна частина щоденних, рутинних справ. Ми дуже старались, прагнули полегшити життя мешканців громади, уберегти від лиха, подарувати моменти щастя, задовольнити не лише базові потреби, а забезпечити нормальну життєдіяльність селища в умовах повномасштабної війни.

Велика подяка заступникам, всім працівникам виконавчого комітету комунальному підприємству за вашу самовіддану працю задля нашої перемоги.

 

План на наступний рік – працюємо на Перемогу!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.