Пошук

97 ПЕРШОКЛАСНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МАЛИНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БУЛО ПОСВЯЧЕНО У КОЗАЧАТА

Дата: 18.10.2018 12:18
Кількість переглядів: 629

 

  16 жовтня 2018 року на центральній площі смт Малинівки відбувся надзвичайно світлий дитячий урочистий захід, присвячений Дню Українського козацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці. В цей погожий теплий осінній день найменших учнів закладів загальної середньої освіти Малинівської селищної ради було прийнято до почесних лав козацтва. Засідання козацької ради, повчальні настанови і козацькі поради, булава в руках отамана та зачитування козацької клятви – все це відтворило справжнісіньку атмосферу славетних козацьких часів, від чого навіть у повітрі повіяло духом свободи, перемоги і незнищенності нашого народу. Неабиякий азарт та запал від святкового дійства відчували всі першачки, які гордо повторювали за отаманом такі величні висловлювання:
Козаки – це вільні люди!
Козаки – безстрашні люди!
Козаки – борці за волю!
За народну щасну долю!
  Купу позитивних емоцій подарувала малеча своїм батькам, вчителям та всім іншим, хто був присутнім на святі, виконуючи веселу пісню «Ми – маленькі козачата!».
  Після присягання на вірність Вітчизні і народу в знак посвяти у козачата дітлахам, які дали урочисту обіцянку бути патріотами України, вручили текст козацької клятви та солодкі подарунки.
  Привітав з цією знаменною подією учнів 1-х класів та окропив свяченою водою протоієрей Свято-Архангело-Михайлівського храму отець Олег. У своєму привітальному слові отець Олег розповів школярам про історію свята Покрови Божої Матері та про особливе шанування цього свята українським народом, а особливо козацтвом, і побажав їм, зростаючи у православній вірі, бути гідними нащадками своїх славних предків -українських козаків.
По закінченню урочистої частини заходу на малечу чекала смачна польова каша у парку селища.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.