Пошук

Навчання для депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад

Дата: 15.01.2019 11:59
Кількість переглядів: 706

Фото без опису

https://prometheus.org.ua

Шановні слухачі!

Вітаємо вас на першому тижні спільного курсу «Навчання для депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад», підготовленого в рамках проектів Асоціації міст України: «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізується спільно з Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії, та проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

В Україні розпочалася довгоочікувана реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади, яка передбачає передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Важливою складовою та запорукою реалізації цієї реформи є формування спроможних громад, яке відбувається шляхом об’єднання територіальних громад.

25 жовтня 2015 року відбулися чергові вибори до всіх рівнів місцевих рад. В представницьких органах місцевого самоврядування з’явилась критична маса нових і активних осіб, які мають натхнення до змін у своїх населених пунктах. Крім того, вперше в Україні було утворено 159 нових територіальних громад, що об’єднали 794 місцеві ради. Станом на 15 жовтня 2018 року таких громад нараховується вже 705, які об’єднали майже 4 тисячі місцевих рад з чисельністю населення майже 7 млн. мешканців. Інтереси громадян, які мешкають на території об’єднаної громади, представляють обраний голова, депутатський корпус та старости. У цих умовах особливого значення набуває діяльність депутатів місцевих рад, які формують нову місцеву політику. Саме від їхнього професіоналізму залежить якість прийнятих органами місцевого самоврядування рішень, що впливають на якість життя громад.

Наш курс допоможе вам зрозуміти правове поле місцевого самоврядування, права, обов’язки та організацію роботи депутата в раді, на виборчому окрузі та в громаді в цілому.

Протягом цього навчального тижня ви підвищите свій рівень знань про загально-правові засади місцевого самоврядування, нормативно-правові акти, систему місцевого самоврядування та її основні елементи, представницькі та виконавчі органи місцевого самоврядування. До вашої уваги відеолекції, матеріали презентацій, конспекти, тестові завдання для самоперевірки.

Лектор курсу – досвідчений науковець та практик в сфері місцевого самоврядування, зокрема з питань діяльності депутатів та виконавчих органів місцевих рад.

Бажаємо вам отримати потрібні знання для ефективної організації роботи депутата, місцевої ради.

Ми будемо раді поспілкуватися з вами на форумі та дати відповіді на питання, що виникатимуть у процесі навчання.

Успішного навчання!

З повагою
Команда курсу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних