Пошук

22 сiчня прийнято святкувати відродження української держави - День Соборностi України.

Дата: 23.01.2019 16:35
Кількість переглядів: 551

Фото без опису

22 сiчня прийнято святкувати відродження української держави - День Соборностi України. 100 рокiв тому це слово було вписане в iсторiю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки вiднедавна. 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Тож сьогодні, 22 січня, на площі смт Малинівка пройшли урочистості з нагоди 100-ї річниці Дня Соборності України. 
У заході взяли участь: селищний голова М.Семер’янов, заступник селищного голови А.Щербіна, начальник відділу освіти, культури, спорту та молоді С.Бєлов, керівники закладів освіти та культури, працівники установ, громадськість, мешканці громади.
«Соборність – це не лише єднання територій, але, в першу чергу, це єднання людей. Тому маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та спільності наших душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки», – підкреслив у своєму вітальному слові Микола Іванович. 
В такий великий для нашої держави день українці звикли згадувати славного сина України, який за любов до рідної землі та рідного слова був приречений на одвічні поневіряння та тюрми. Тож до пам’ятника Кобзаря, який все життя сповідував соборницьку ідею, всі учасники заходу поклали квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних