Пошук

ВЕБІНАР "Інструменти демократії в Малинівській громаді"

Дата: 24.04.2020 13:46
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Впливати на те, які рішення та яким чином приймаються в твоїй громаді ти можеш не тільки беручи участь у виборах депутатів Селищної ради та Селищного голови.
Статутом Малинівської громади та відповідними положеннями закріплено функціонування низки інструментів прямої демократії, а саме:

  • Загальні збори,
  • Місцеві ініціативи,
  • Електронні петиції,
  • Громадські слухання,
  • Бюджет участі.

Кожен з цих інструментів дає тобі можливість тим чи іншим чином вплинути на процес прийняття рішень керівництвом громади, але чи багато ти знаєш про ці інструменти та чи вмієш їх використовувати?
Запрошуємо тебе 30 квітня о 13 годині на вебінар «Інструменти демократії в Малинівській громаді», на якому ми разом розглянемо кожен з інструментів, розберемося як їх використовувати, напрацюємо пропозиції щодо їхнього вдосконалення – щоб зробити їх більш зручними та ефективними, подумаємо над тим, яких змін можна досягти в громаді, використовуючи ці інструменти.
Окремо поговоримо про Бюджет участі – інструмент, який Малинівська ОТГ почала використовувати минулого року і який досить добре активізував небайдужих мешканців громади. Цього року починається другий річний цикл впровадження Бюджету участі, вже прийнято зміни до Положення, напрацьовані з урахуванням побажань мешканців, затверджено Параметри, які регламентують особливості проведення конкурсу громадських проєктів цього року (дати початків та завершень етапів, тощо). Розглянемо всі ці зміни та почнемо готуватися до подання проєктів!
Також зараз готується до розгляду Селищною радою нова редакція Положення про громадські слухання, яка більш детально та конкретно регламентує проведення відповідних заходів та врахування їхніх результатів керівництвом громади. Перші громадські слухання за новим Положенням мають відбутися в Старій Гнилиці вже в травні (за умови припинення карантину) і стосуватимуться створенню в селі зони відпочинку на березі річки. Розглянемо й ці зміни та подумаємо, як найбільш ефективно та з користю застосовувати даний інструмент!
Вебінар відбудеться на платформі ZOOM.
Для того, щоб ним скористатися, треба перейти за даним посиланням та завантажити додаток на свій пристрій (якщо ти ще не встиг за час карантину це зробити?)
https://zoom.us/j/92161351028
Ідентифікатор 921 6135 1028
Попередня реєстрація на вебінар за цим посиланням:
https://forms.gle/C3wTfy1nHSg74Xdx7
Чекаємо тебе  30 квітня  о 13.00!
Позитивні зміни в громаді самі себе не зроблять!

Захід проводиться ГС «Харківський університетський консорціум» в межах проєкту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для громад, які є партнерами програми DOBRE у Харківській області.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних