Пошук

На сайті Кабінету міністрів України оприлюднено Постанову №641 від 22.07.2020

Дата: 29.07.2020 14:19
Кількість переглядів: 916

Постоновою встановлено, що з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), продовжити на всій території України дію карантину з 1 серпня до 31 серпня 2020 р.

 

Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (далі — рівень епідемічної небезпеки).

Рівень епідемічної небезпеки встановлюється за результатом оцінки епідемічних показників та визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua).

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна хоча б одна з таких ознак:

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків;

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 відсотків, який обраховується за формулою:

показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10 відсотків, який обраховується за формулою: показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглядає рішення про зміну рівня епідемічної небезпеки на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону із “жовтим”, “помаранчевим” або “червоним” рівнем епідемічної небезпеки не частіше ніж один раз на п’ять днів.

У разі віднесення регіону за ознакою завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, до регіону із значним поширенням COVID-19, на території регіону встановлюється рівень епідемічної небезпеки:

“жовтий” — у разі завантаженості більш як 50 відсотків кількості ліжок;

“червоний” — у разі завантаженості більш як 75 відсотків кількості ліжок.

На рівні адміністративно-територіальних одиниць регіону – району або міст обласного значення рівень епідемічної небезпеки обраховується Міністерством охорони здоров’я з урахуванням внеску (частки) окремої одиниці в перевищення кожного окремого показника на рівні регіону:

“зелений” — до 5 відсотків;

“жовтий” — від 5 до 20 відсотків;

“помаранчевий” — від 20 до 50 відсотків;

“червоний” — понад 50 відсотків.

Для розрахунку внеску (частки) використовуються показники коефіцієнта виявлення випадків інфікування COVID-19 та динаміки зростання випадків інфікування COVID-19.

Показник внеску (частки) району або міст обласного значення застосовується, якщо перевищення в регіоні відповідного показника становить більше ніж дві особи на 100 тис. населення.

У разі одночасного перевищення декількох показників рівень епідемічної небезпеки для окремої адміністративно-територіальної одиниці розраховується окремо для кожного показника та встановлюється на підставі найвищого рівня.

“Зелений” рівень епідемічної небезпеки на території усього регіону встановлюється в разі відсутності в ньому ознак регіону із значним поширенням COVID-19 більше ніж три дні підряд.

Для будь-якого рівня епідемічної небезпеки обов’язковими залишаються респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, а також наявність при собі документів, що посвідчують особу.

Ця постанова набирає чинності з 1 серпня 2020 р.

З повним текстом Постанови можете ознайомитись тут.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних