Пошук

Успішна жінка.

Дата: 19.02.2021 09:26
Кількість переглядів: 554

 

Фото без опису

 

З піснею в душі.

КЗ «Центр культури та дозвілля» важко уявити без Ольги Янкової. Вона і є серцем творчого життя Малинівки.

Адже є незмінною директоркою місцевого клубу майже 25 років.

На базі будинку культури функціонує 6 творчих колективів: « Малинова криниця», спутник народного фольклорного коллективу «Козачата», танцювальний колектив «Імпульс» , естрадний молодіжний колектив, драматичний гурток і гурток художнього слова, в яких займається 150 людей різного віку. Ольга Янкова очолює два з них – «Козачата» і «Малинова криниця». До речі, останній знають далеко за межами Малинівки, і навіть країни. В 1990 - му році "Малинова криниця" отримала звання народного аматорського колективу, а в 2009 році побувала в Німеччині.

Ця енергійна і завзята жінка, яку в кулуарах, шуткуючи, називають – "генеральшею", встигає все і весь свій час присвячує улюбленій справі.

«Справою це назвати, в мене язик не повертається, адже це і є моє життя», - говорить Ольга Янкова.

Серед іншого, Ольга Григорівна дуже переймається долею громади. Так з 1981 року вона є незмінною депутаткою селищної ради. Де тільки ця енергійна і креативна жінка черпає сили аби на все задумане вистачало часу?

Так в минулому році, завдяки участі в обласному конкурсі « Разом в майбутнє» з проєктом «Культурне дозвілля», в будинку культури вдалось зробити ремонт, встановити кондиціонери, побудувати перила на східцях, замінити глядацькі крісла.

Ще в 5 років, коли вперше в житті взяла в руки музичний інструмент – тальянку (гармошка),Ольга Григорівна твердо вирішила, що неодмінно пов'яже своє життя з творчістю. Саме з того часу вона з музичними інструментами ніколи не розлучалась. По - іншому і бути не могло, адже маленька Оля зростала у творчій родині.

Творчу спеціальність здобувала в Харківському училищі культури, а згодом і в Харківському державному інституті культури.

Ольга Григорівна родом з Чернігівської обл. В Малинівку переїхала в 1974 році, адже чоловік був військовий офіцер, тож як дружині доводилось слідувати за ним всюди.

У подружжя є син Андрій, який до речі, також небайдужий до мистецтва.

До того, як очолити місцевий будинок культури Ольга Янкова встигла попрацювати вчителем музики у Малинівському ліцеї № 2, художнім керівником КЗ « Центр культури та дозвілля». 

І про «Жіночі секрети».

- Як стати щасливою і успішною жінкою?

Ольга Григорівна, не довго думаючи, відповіла: «Перш за все жінка повинна чимось цікавитись, мати однодумців, адже так важливо, коли твої ідеї підтримують до тебе прислухаються. Бути гарною дружиною і мамою, але це не має бути від слова «повинна», а від твого бажання зробити інших щасливими. Тож те і роблю, ощасливлюю всіх, як можу».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних