Пошук

Перлини Малинівської громади

Дата: 28.05.2021 10:23
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

 

 

З невеличкою перервою, ми продовжуємо публікувати історії життя видатних людей Малинівської громади.

«Роби людям добро і воно тобі повернеться» - це кредо батька Надії Іларіонівни Пасісюліної, яке згодом стало золотим правилом усього життя нашої героїні.

Надія народилась в Полтавській області в м. Лохвиця.

«Я з трьох років мріяла стати учителем. Моя мама знала напам'ять пів кобзаря, тож і я легко вивчила вірші, які потім цитувала своїм подругам. Навчати любила я ще змалечку, тому навіть не думала про вибір іншої професії» , - розповідає Надія Іларіонівна.

Після закінчення школи вона вступила до Лохвицького педучилища. Там вона отримала спеціальність учитель початкових класів.

Одразу після закінчення педучилища її направили на роботу в село Пушкарне.

- 23 дні я пропрацювала учителем початкових класів в селі Пушкарне. За цей час, ми разом з батьками учнів, відремонтували дах школи. Розумієте, нам надавали тільки будівельний матеріал – все інше ми робили самі! Потім мене направили вже на моє постійне місце роботи - Малинівську середню школу № 1 ( нині ліцей №1). Що я тільки за цей час не викладала. Я була учителем початкових класів, учителем фізкультури та німецької мови у старших класах.

В1971 році вступила до вишу. А вже за 5 років отримала диплом ХНПУ ім. Г. Сковороди за спеціальністю педагогіка і методика початкової освіти. Ще через п’ять років отримала відзнаку - Відмінник народної освіти України.

Пам’ятаю, як ми не встигли відкрити школу до 1 вересня. І весь педагогічний колектив працював в три зміни. Де ми тільки не проводили уроки і в поліцейському відділку, і в будівлі старої пошти…

Це тривало 3 роки.

Після роботи всі йшли працювати в школу і батьки, і учителі. Кожного дня, як по графіку, ми приходили облаштовувати класи. Розумієте, я всією душею переживаю за Малинівку, адже я тут мешкаю з 19 років. І коли нарешті школу побудували треба було ще обладнати кабінети усім необхідним.

За 50 років роботи учителем Надія Пасісюліна випустила більше 500 учнів. 43 роки вона пропрацювала в Малинівській школі ( ліцей №1), останні 7 років - в Старогнильцькому ліцеї, учителем початкових класів.

- Окрім роботи в класі, ми з дітьми пізнавали навколишній світ, ходили до лісу. Там ми знайомились з корисними копалинами нашого краю. Дуже цікаво спостерігати за одним краєвидом в різні пори роки. Мене особисто на це надихнула картина імпресіоніста Клода Моне «Стог сена» в різні пори року.

Надія Пасісюліна впевнена, що учитель повинен уміти навчати дітей не тільки писати і рахувати, а і по - справжньому дружити. І наостанок ми запитали про що мріє Надія Іларіонівна.

- Я сподіваюсь ще довчити своїх діток. Наразі мої підопічні – учні другого класу. Мрію, аби всі мої вихованці стали гарними людьми, щоб вони вміли дружити і бути добрими до всіх, як колись мене учив батько.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних