Пошук

Громадське обговорення щодо перейменування вулиць

Дата: 14.08.2023 11:10
Кількість переглядів: 790

Фото без опису

 

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування вулиць!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та майдану Малинівської територіальної громади

На виконання вимог Законів України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про географічні назви», «Про засади державної мовної політики», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з метою подолання наслідків русифікації та тоталітаризму Малинівська селищна рада пропонує мешканцям долучитися до громадського обговорення з питання перейменування вулиць, провулків та майдану Малинівської територіальної громади, які підлягають деколонізації.

Організатор громадського обговорення: Малинівська селищна військова адміністрація.

Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо перейменування об’єктів Малинівської територіальної громади (вулиць, провулків та майдану): Комісія по найменуванню (перейменуванню) вулиць, провулків та інших об’єктів Малинівської територіальної громади, увічнення пам’яті визначних діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків, пам’ятників, меморіальних дощок на території громади при начальнику Малинівської селищної військової адміністрації.

Особа, відповідальна за проведення громадського обговорення: начальник загального відділу Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області Ольга ГОЛОВЧЕНКО.

Форма проведення громадського обговорення: електронні консультації.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій/електронній формі протягом 30 календарних днів з 15. 08 до 15.09.2023 із зазначенням прізвища, власного імені, по батькові, адреса проживання особи, номер телефону, яка їх подає.

Поштова адреса та адреса електронної пошти для подання пропозицій (зауважень): 63525 Харківська область, Чугуївський район, смт Малинівка, вул. Соїча, 5А, каб. № 5; e-mail: otg@malinivska-sr.gov.ua

 

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх повного найменування, коду ЄДРПОУ та адреси місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження), подання з уживанням ненормативних форм лексики не публікуються та до результатів обговорення не включаються.

Результати громадського обговорення оприлюднюються на офіційному сайті Малинівської селищної ради протягом 14 календарних днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень).

 

Умови надання пропозицій нових назв вулиць, провулків та майдану:

1. Пропозиції щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків та майдану Малинівської територіальної громади, увічнення пам’яті видатних діячів та подій повинні містити історичну довідку та вмотивоване обґрунтування.

2. Увічнення фізичної особи можливо тільки після її смерті та якщо особа:

  • внесла вагомий вклад у боротьбу за незалежність країни з Російською Федерацією, розбудову Української держави, підтримання міжнародного миру і безпеки, зміцнення міжнародного авторитету України;
  • здійснила героїчний вчинок, звершення в ім’я Батьківщини або Малинівської територіальної громади;
  • зробила значний особистий внесок у розвиток науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя.

У разі якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти об’єкту територіального підпорядкування, є родичі (діти, вдова, вдівець, а у разі якщо їх немає – батьки, рідні брати та сестри), додається також їх письмова згода на присвоєння імені.

3. Не допускається повторення вже існуючих назв.

4. Пріоритет мають історичні та довготривалі назви.

5. Назва має бути милозвучною, легко вимовлятися, не викликати неоднозначних асоціацій.

Просимо вас розглянути наданий перелік, надати свої пропозиції або вибрати варіанти назв, які пропонуються членами комісії тут.

Також можна надати свої пропозиції за допомогою Google форми.

https://forms.gle/mUhpuQW7jTgfZJ598


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних