Пошук

Моя історія

Дата: 18.08.2023 10:03
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

 

Моя історія💛💙

👆Ми продовжуємо публікувати історії людей, які з перших днів допомагали місцевим витримати найскладніший період – початок війни.

Людина для повноти свого життя повинна пережити бідність, кохання і війну.

О. Генрі.

Знайомтеся герої нашого сьогоднішнього допису - Григорій Дем’ян та Володимир Дорошев.

Володимир Дорошев працює у відділі освіти, культури, спорту та молоді водієм, а Григорій Дем'ян - робітником комплексного обслуговування приміщення Малинівського опорного ліцею № 1.

Григорію Іллічу скоро виповниться 60 років. Володимр Дорошев вже давно на пенсії. Але продовжує працювати. Він впевнений, що треба увесь час бути активним та корисним людям, адже в цьому сенс життя. Володимир Дорошев розповідає, що перше що він зробив, як дізнався що почалася війна – поїхав на територію мінскладів, вивозити своїх рідних. На щастя, діти вже встигли покинути небезпечну територію.

«Ми перевозили в шкільному автобусі, переселенів і військових. Скажу відверто, що жаху я не відчував. Не було часу думати про погане. Адже треба було постійно привозити найнеобхідніше. Мені складніше вдома сидіти в очікуванні, прислухатись до всього. Тому я з першого дня війни жодного дня не пропустив роботу», - говорить Володимир Дорошев.

«Не думав, що колись мені доведеться під обстрілами возити людям хліб, молоко, овочі. Але навіть це не так страшно, як вивозити людей з їхніх рідних домівок, які були знищені чи пошкоджені ворогом. Пам’ятаю, як ми разом з моїм другом Володимиром Дорошевим, у складі евакуаційної колони, вивозили людей з Печеніжчини.

Мабуть, ніколи не забуду очі тих людей. Відчай, безмежний сум, безпорадність та невизначеність – отакі емоції були на обличчях постраждалих. Складно в такі момети підібрати якісь слова розради. Так і їхали всі мовчки…», - згадує Григорій Дем’ян.

У нього перший день війни почався, як у більшості мешканців Чугуївщини. Він прокинувся від звуків вибухів.

- Але думок про виїзд із селища у мене та родини навіть не виникало. Ми всі твердо вирішили попри що залишитися вдома. З першого дня війни я на роботі. Спочатку встановлював вікна після ворожих обстрілів у закладах освіти. Потім, займався доставкою продуктів у Малинівку.

Одна поїздка за молоком мені запам’яталася назавжди. Якраз ми прямували по трасі у бік с. Старої Гнилиці, навіть не помітили, як над нами пролетів літак та скинув авіабомбу прямо на дорозі попереду нас. Тоді прийшлося швидко приймати рішення: я різко розвернув кермо та поїхав іншою дорогою за молоком. Всі пам’ятають, як навесні було скрутно з продуктами. Хочу сказати, що увесь час з нами їздив і наш керівник - начальник відділу освіти, культури, спорту та молоді Сергій Бєлов. Ми все робили разом: завантажували, розвантажували та перевозили найнеобхідніше в екстремальних умовах. Я переконаний, що тільки згуртувавшись ми зможемо здолати та пережити все.

«Мені дуже пощастило у житті. Адже маю чудову родину: люблячу дружину, чудових дітей та онуків і хорошу роботу, на якій мене цінують та поважають. Як казав один з класиків: «Людина для повноти свого життя повинна пережити бідність, кохання і війну». Тож це означає, що я життя відчув на повну», - жартує Григорій Дем’ян.

- А мрію я, як і всі, про перемогу та мирне небо на нашій рідній землі!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних