Пошук

Набір на програму Сила Жінок 2024 відкрито

Дата: 01.04.2024 09:54
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

 

 

Набір на програму Сила Жінок 2024 відкрито

Сила жінок – це освітня грантова програма підтримки жіночих ініціатив з обсягом фінансування проєктів учасниць 5,7 мільйонів гривень у 2024 році, спрямована на розвиток компетенцій і згуртування жінок з різних сфер задля вирішення нагальних гуманітарних викликів в громадах, посилення впливу жінок на процеси планування та відновлення.

Цього року гуманітарної допомоги потребуватимуть понад 14,6 мільйона людей, що становить 40% населення України. Про це повідомило Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань. В рамках програми СИЛА ЖІНОК з лютого 2022 року скоординовано зусилля, налагоджено взаємодію між 150 жіночими командами громадянського суспільства, місцевого самоврядування, локального бізнесу; реалізовано 72 жіночі ініціативи та забезпечено нагальні критичні гуманітарні потреби 46 тис. осіб в різних регіонах України. За час програми, використовуючи знання, набуті навички, нові партнерства, організації-учасниці програми надали підтримку більше 600 тис. осіб. Підтримуємо жінок, допомагаємо громадам та місцевим підприємицям!

Заявки на участь в програмі СИЛА ЖІНОК 2024 приймаються від: 

  • активісток та громадських діячок;
  • представниць органів місцевого самоврядування;
  • соціально-відповідальних підприємиць (з фокусом на підприємиць, які мають статус ВПО/займаються виробництвом товарів першої необхідності).

Кінцевий термін подачі заявок: 14 квітня 2024. Участь безкоштовна, згідно з відбором.

Подати заявку: https://forms.gle/MGLnxGK8XFMSjyYg7

150 жінок та їх команд отримають освітню, експертну підтримку з фокусом на розвиток власного потенціалу для стабілізації та адаптації роботи до умов воєнного часу, налагодження існуючих та побудови нових партнерств, координацію спільної діяльності з місцевими організаціями, органами влади, бізнесом, міжнародними донорами для забезпечення ефективного реагування на виклики, пов’язані з російською агресією проти України та об’єднання зусиль для відбудови та розвитку.

50 гуманітарних ініціатив учасниць програми отримають фінансування обсягом до 114 тисяч гривень кожна. Загальний обсяг фінансування ініціатив у 2024 році –  5,7 мільйонів гривень.  

Фінансування гуманітарних ініціатив учасниць відбувається у вигляді цільової допомоги на закупівлю товарів першої необхідності для цивільного населення. Організатор вітає ініціативи, які водночас підтримують закупівлями місцевих малих виробників, жінок-підприємиць та фермерок. Допомога не виділяється на закупівлю товарів та послуг для військових.

50 жінок-підприємиць отримають додаткові освітні можливості, експертні консультації щодо розвитку та масштабування власної справи, можливість представити свою продукцію для замовлення в рамках програми.

“Народжені бути вільними. Сила єдності. Сила жінок. Жінки громади, влади, бізнесу єдині в боротьбі за незалежність та свободу, правду та гідність. Ми не дамо окупантам позбавити нас майбутнього, знищити українську державу, бо ми незламна, сильна, вільна нація. 

Українські жінки-волонтери та підприємиці – надійний гуманітарний тил та основа відновлення України. СИЛА ЖІНОК – програма, народжена з великої любові до людей України. Ми – незламні, справжні та дуже сильні. Спільно ми протистоїмо ворогу, разом відбудуємо наші домівки, відновимо підприємства, проростемо з попелу зеленими паростками. Життя перемагає смерть, а світло – темряву!”, – Дар’я Мустафіна, директорка Інституту партнерства та сталого розвитку, засновниця програми. 

Освітня програма для представниць ОГС, ОМС складається з 12 онлайн-тренінгів протягом квітня – червня, 2024.  Тематичні блоки:

Сила жінок:

  • Жіноче лідерство в часи війни. Знайомство зі спільнотою СИЛА ЖІНОК.
  • Виснаження. Перезавантаження. Відновлення (як стабілізувати свій психологічний та фізичний стан та бути спроможними допомогти оточуючим).
  • Налагодження роботи команди в нових умовах. 

Сила партнерства:

  • Методи аналізу потреб громади/спільноти. 
  • Механізми та інструменти задоволення потреб. 
  • Налагодження взаємодії громадянського суспільства з місцевою владою та бізнесом.
  • Належне врядування. 
  • Адвокація.

Сила ініціативи:

  • Організаційне стратегування в нових умовах. 
  • Проєктний менеджмент.
  • Фандрейзинг. Програми фінансування для розвитку ініціатив/громад.
  • Ефективна комунікація та промоція. 

Освітня програма для жінок-підприємиць складається з 5 онлайн-модулів протягом квітня – червня, 2024.  Тематичні блоки:

  • Сила жінок у бізнесі. Роль жінок-підприємиць в економічному відновленні України.
  • Бізнес-планування.
  • Ефективна бізнес-модель.
  • Операційний менеджмент.
  • Сила партнерства. Додаткові можливості фінансування.

Програма буде коригуватися відповідно до запиту учасниць та доповнена індивідуальними експертними консультаціями та менторськими сесіями, нетворкінгом та обміном досвідом між учасницями спільноти, онлайн-зустрічами з лідерками України та світу.

Проєкт СИЛА ЖІНОК 2024 впроваджується ГО “Інститут партнерства та сталого розвитку” за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF). WPHF – це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва.

Ця публікація та програма підготовлена за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об’єднаних Націй.

Освітня підтримка жінок-підприємиць в рамках програми СИЛА ЖІНОК 2024 здійснюється за фінансування Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

Інформаційний партнер: національний проєкт Дія.Бізнес.

КОНТАКТИ:

Заявка: https://forms.gle/MGLnxGK8XFMSjyYg7 

Facebook: www.facebook.com/WMNpower.org  

Instagram: www.instagram.com/wmnpower_ua   

Детальна інформація на сайті програми:  www.wmnpower.org

e-mail: wmnpower.org@gmail.com  

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних