Пошук

День матері

Дата: 10.05.2024 13:47
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

 

 

День матері

Слово «мама» практично у всіх мовах звучить однаково або дуже схоже. І українські, і іспанські, і китайські діти називають свою маму однаково — мама. Англомовні діти говорять «мom» — «мам». Секрет в тому, що самі діти обрали, як їм називати своїх матерів. Одним з перших складів, вимовлених дитиною, є склад «Ма». Саме тому практично в усіх мовах світу цей склад використовується в слові, що означає «мама».

Сьогодні ми поговоримо про жінку, яка слово «мама» чує десяткі разів щодня, адже має 6 дітей.

Знайомтесь - мешканка смт Малинівка та багатодітна мама, Труш Наталія Михайлівна.

Наталія згадує, що з дитинства уявляла собі щасливу родину саме такою, щоб було багато діточок.

- Я маю 6 дітей. Найстаршій Анні, 19 років, вона вже навчається в інституті. Лілії 17 років – здобуває освіту в коледжі, Михайло та Варвара - школярі, а мої найменші перлинки – Полінка та Тетянка ще зовсім маленькі, 6 та 4 рочки.

Мій чоловік, Юрій також мріяв про багатодітну родину.

Так вийшло, що у мене нескінченний декрет. Я одразу після школи вивчилася на швею, але попрацювати за фахом мені так і не вдалося, адже дітки потребують постійної уваги та турботи. Я завжди займалась домашнім господарством та доглядом за дітьми, а чоловік важко працював аби дати дітям усе найкраще. На вихідних він для нас влаштовував сімейні посиденьки, готував смачний шашлик. А ще ми дуже любили разом відпочивати на березі річки. По вечорам ми читали дітлахам казки, - ось таке в нас було просте, але щасливе життя, поки не втрутилась війна…

- 22 квітня 2022 року, мій коханий чоловік загинув внаслідок обстрілу касетними снарядами.

Я якраз поїхала в магазин за продуктами. У магазин забігла наша сусідка та почала кричати, що зараз наша вулиця під ворожим обстрілом. На хвилину я завмерла, ніби час зупинився. А тоді чимдуж поспішила до своєї хати.

Коли приїхала, все одразу зрозуміла. Так, на страсну п’ятницю я назавжди втратила чоловіка, люблячого батька і сенс мого життя.

Слава Богу, діти не постраждали, адже вони всі були в будинку. Але житло зазнало пошкоджень: повилітали вікна, пошкодило дах. Хату завдяки міжнародним донорам та благодійним організаціям ми відновили. Тільки чоловіка не повернеш.

Дуже важко одній виховувати дітей і фінансово, і фізично, і морально. Але саме діти тримають мене на плаву, я розумію, що я їм потрібна, а вони потрібні мені. Так і живемо…

Наталія Михайлівна говорить, що допомагають доглядати за дітьми її батьки, а ще старші діти іноді приглядають за молодшими.

- Якби не було складно, я впевнена що саме родина робить людину щасливою, тож уявіть, яка я щаслива, адже маю 6 дітей!

Цього дня хочеться подякувати всім мамам на планеті за найкращий подарунок — життя! Дорогі наші мами, вітаємо вас з Днем матері та бажаємо душевних сил, життєвої мудрості, янгельського терпіння, жіночого щастя, взаємного кохання та домашнього затишку. Дякуємо вам, рідні, за те тепло, ніжність, ласку та турботу, які ви так щиро нам віддаєте❤️❤️



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних