Пошук

Міжнародний день медсестри

Дата: 10.05.2024 13:49
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

 

Міжнародний день медсестри

☝️Щороку 12 травня відзначають Міжнародний день медсестри. Це свято було встановлено на честь британської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка допомагала пораненим солдатам у Кримській війні. Ця історія символічна для України - зараз, під час війни, українські медсестри виконують неймовірно важливу роботу, рятують життя військових у зоні бойових дій та забезпечують гідний рівень медицини в тилу.

Деякі медичні працівники, все своє життя присвячують улюбленій професій.

Саме про таку медсестру ми сьогодні вам розповімо.

Знайомтесь – героїня нашого сьогоднішнього допису Мошенкова Ольга Іванівна, яка має 45 - річний медичний стаж роботи.

Про своє призначення – стати медиком Ольга Іванівна знала ще з дитинства. Вона мріяла бути лікарем. Але після невдалої спроби вступу до медичного університету, Ольга Іванівна не полишилила свої плани щодо медицини. І вступила до медучилища, яке вона закінчила з червоним дипломом. Продовжити навчання у виші завадило заміжжя, адже їй довелося поїхати разом з чоловіком у невеличке містечко у Латвії. Там, на жаль, вищих учбових закладів не було. Тож наша героїня влаштувалася у місцеву поліклініку медсестрою.

- Там мені довелося працювати медсестрою у різних лікарів: окуліста, отоларинголога та у пологовому відділенні.

Ольга Мошенкова впевнена, що крім широких медичних знань, медсестри мають безліч прекрасних якостей, найважливіше з яких — доброта. Саме медсестри піклуються про пацієнта вдень і вночі, допомагають йому одужати. А ще медсестри з неабиякою легкістю розбираються в спектрі пігулок, спритно управляються з голками, вимірюють тиск та беруть аналізи.

- У 1982 році ми повернулись на Харківщину. Я влаштувалась медсестрою у Чугуївську поліклініку. А потім у мене народилась донечка, тож довелось піти у декрет. Після того, як скінчилася декретна відпустка я продовжила свій трудовий шлях у місцевій амбулаторії під керівницвом справжнього професіонала, лікаря - Сергія Крюкова.

Тут я працювала 33, 5 роки. Пішла з роботи за сімейними обставинами. Я маю двоє неповнолітніх та двоє дорослих онуків. Наразі живу одна, займаюсь улюбленим хобі – в’яжу цікаві поробки. Це допомагає мені відволікатися від того, що зараз відбувається.

Яскравий спогад🌞

Ольга Мошенкова розповідає, що в її практиці найбільше запам’яталася виписка з пологового будинку родини Юрасових.

- Юлії було важко одній доглядати за трьома немовлятами, тож ми разом з колегою допомагали молодій мамі. Та й що говорити, Юлії допомагали всім селищем, адже це перша в історії Малинівки трійня. Пам’ятаю, який тоді сюрприз приготували молодій мамі…

За допомогою районного керівництва та підтримки місцевого бізнеса тоді для родини Юрасових придбали будинок. Там зробили ремонт і закупили все необхідне для комфортного проживання.

- Всі чудово пам’ятають, як наш Малинівський селищний голова, а нині начальник СВА Микола Семер’янов особисто закуповував дитячі пляшечки та соски у аптеках, а ще варив бульйони для молодої мами. Як бачите, люди в Малинівці уміють гуртуватися та допомагати один одному. Це, мабуть, найяскравіший спогад з моєї медичної практики. Але допомагати людям та з добротою і увагою ставитись до пацієнтів – це головне в моєму житті!

І наостанок, мені б хотілося привітати усіх медсестер нашої громади з професійним святом.

Зичу колегам міцного здоров’я, терпіння та мирного неба!

Приєднуємося до привітань і ми.

Дорогі наші медсестри, щиро вітаємо вас!

Бажаємо вам багато тепла, успіхів у вашій нелегкій, але так потрібній професії. Ви - справжні герої, і ми завжди будемо вдячні вам за вашу працю!

З повагою, начальник Малинівської СВА Микола Семер’янов та колектив селищної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних