Пошук

Синдром відмінниці

Дата: 24.05.2024 10:58
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

 

Синдром відмінниці

25 травня в Україні відзначається професійне свято філологів. Тож ми вирішили вам розказати про жінку, яка пов'язала своє життя саме з філологією.

Знайомтесь – Редька Олена Миколаївна, вчителька української мови та літератури.

Олена з самого дитинства мріяла стати вчителькою, бо їй дуже подобалось пізнавати щось нове, розвивати таланти та ділитися своїми знаннями з іншими.

«Я завжди і в усьому дотримуюся свого життєвого кредо «Усе можливо, на НЕМОЖЛИВЕ треба трішки більше часу", маю, так званий, "синдром відмінниці"», - шуткує наша героїня. Адже все прагне робити на відмінно. Навіть якщо щось не вдається одразу, вона перероблює по кілька разів, поки не досягне поставленої мети.

Після 9 класу Олена Миколаївна одразу вступила до Харківського педагогічного коледжу, там отримала професію – вчитель початкових класів, зразу після коледжу - Харківський національний педагогічний університет імені Г. Сковороди, а вже згодом, в цьому ж виші здобула другу вищу освіту за спеціальністю «Методика викладання української мови та літератури у середніх та старших класах".

Свою трудову діяльність Олена Редька розпочала у Малинівській ЗОШ № 1, потрапила під скорочення, була переведена до Тернівської школи вчителем української мови та літератури.

- У Терновій я працювала недовго, адже пішла у декрет. Після декретної відпустки у мене з'явилася нагода попрацювати в рідному селищі, у ліцеї № 2 під керівництвом мудрого директора і наставника Назаренка Василя Павловича. Тут я працюю і досі. Я так сильно люблю свою роботу, що зовсім не помітила, як мій педагогічний стаж скоро сягне 30 років. У вересні святкуватиму свій маленький професійний ювілей.

- Так сталося, що мені прийшлося декілька раз змінювати роботу, займати різні посади, але тяга до вчителювання завжди змушувала мене знову і знову повертатися до школи.

Багато уваги я приділяю позакласній роботі, адже вважаю, що саме в неформальному спілкуванні діти відкривають свої душі і серця. Участь у різних конкурсах - це частинка мого життя. Нещодавно з учнями класу мали зустріч із Сергієм Жаданом - сучасним письменником, співаком, волонтером, захисником. Вражені зустріччю...

Минулого року ми з учнями розписували медові пряники для ЗСУ, які напекла Галина Бабкова, мама однієї з моїх кращих учениць.

Разом із дітьми долучилися до акції "Окопні свічки для ЗСУ". Який час, такі і потреби.

Я дуже пишаюся усіма своїми учнями, особливо тими, які наразі боронять нашу державу від ворога. На жаль, четверо хлопців з нашого ліцею загинули … Попрощатися з героями приходив увесь колектив ліцею. Це найболючіші спогади, адже в такі моменти згадуєш, як вони, ще зовсім хлопчиськами, сиділи за партами, бешкетували, весело проводили час з однолітками.

Я пам’ятаю кожного випускника, підтримую з ними теплі дружні стосунки.

Попри все, я вірю, що війна неодмінно скінчиться і ми, як і раніше, зустрінемося з учнями у затишних сучасних класах, аби пізнавати нове. Ніщо не замінить дітям живого спілкування.

А ще я дуже люблю читати. Обожнюю письменницю Ліну Костенко. ЇЇ твори я можу цитувати безкінечно.

Якісь афоризми мені допомагають пережити важкі моменти, інші – навпаки надихають.

«І все на світі треба пережити, бо кожен фініш — це по суті старт. І наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт…»

Що й сказати, філологиня вона і є філологиня)



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних