Пошук

Оновлені дані від БО "Мережа 100 відсотків життя"

Дата: 11.06.2024 14:56
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Оновлені дані від БО "Мережа 100 відсотків життя"

БО «Мережа 100 відсотків життя» м. Харків» повідомляє, що з 01.06.2024 Всесвітньою продовольчою програмою ООН оновлено влазливі групи населення, які мають право отримати гуманітарну допомогу, а саме:

-домогосподарство у складі якого є людина з інвалідністю;

-домогосподарство у складі якого є людина зі статусом одинокого батька/матері;

-малозабезпечена родина;

-домогосподарство у складі якого є особа, що втратила роботу;

-домогосподарство на обліку в територіальному центрі;

-домогосподарство, яке складається з однієї людини похилого віку (60+);

-багатодітна сім'я (3+ дітей);

-людина з окремої групи ризику.

(Домогосподарство - група людей, які живуть разом і мають спільні ресурси. Якщо дві самотні особи проживають разом, але мають окремий побут і не мають спільних ресурсів, вони вважаються особами, які не належать до одного домогосподарства, і можуть отримувати допомогу окремо).

Звертаємо Вашу увагу, що з червня 2024 року категорія «Сім’я в складних життєвих обставинах» виключена з переліку вразливих груп населення, які мають право отримати гуманітарну допомогу від ВПП ОНН.

Крім того, внутрішньо переміщені особи не мають права на отримання гуманітарної допомоги тільки на основі свого статусу ВПО. Гуманітарну допомогу від ВПП ОНН зможуть отримати ЛИШЕ ті ВПО, які належать до однієї з вищезазначених вразливих груп населення.

Для отримання гуманітарної допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН необхідно пред’явити такі документи: (відповідно до категорії):

👉1.Домогосподарство у складі якого є людина з інвалідністю. Домогосподарство, у складі якого принаймні один член домогосподарства має статус інвалідності (1,2,3 групи або дитина з інвалідністю). Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт, свідоцтво про народження дитини (для дітей), ІПН або паспорт інших членів домогосподарства, та один з документів, що підтверджує статус: довідка про непрацездатність / довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності / посвідчення з відміткою про інвалідність);

👉2.Домогосподарство у складі якого є людина зі статусом одинокого батька/матері. Домогосподарство у складі якого є особа, яка має статус одинокого батька/матері згідно чинного законодавства та принаймні одна її/його дитина віком до 18 років. Ця категорія включає:

- одинокого батька/матері, що має статус одинокого батька/матері з дати народження дитини;

- вдови/вдовці з дитиною;

- одного з розлученого батьків, який не отримує аліменти від іншого;

- опікунів з дитиною (сім’я, що очолюється однією людиною).

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт, свідоцтво про народження дитини (для дітей), ІПН або паспорт інших членів домогосподарства та один з документів, що підтверджує статус: довідка про статус одинокого батька/матері / свідоцтво про смерть одного з батьків / свідоцтво про розлучення та справка, що підтверджує відсутність аліментів / документ, що засвідчує опікунство / рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім / рішення суду про оголошення другого з батьків померлим / рішення суду про позбавлення батьківських прав.

👉3.Малозабезпечена родина. Домогосподарство зі статусом малозабезпеченої сім'ї згідно чинного законодавства.

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт, довідка про призначення соціальної допомоги як малозабезпеченій сім'ї, ІПН або паспорт інших членів сім'ї.

👉4.Домогосподарство у складі якого є особа, що втратила роботу. Домогосподарство у складі якого принаймні один член домогосподарства має статус безробітного або може надати довідку про нульовий дохід. До цієї категорії належать особи, які втратили роботу лише ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ (ПІСЛЯ 24.02.22).

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт, ІПН або паспорт інших членів сім'ї та один з документів, що підтверджує статус: довідка про статус безробітного / довідка про перебування на обліку у статусі безробітного у центрі зайнятості / трудова книжка з датами працевлаштування та звільнення/ довідка колишнього роботодавця про втрату роботи / податкова декларація з 0 доходом за останні 6 місяців.

👉5.Домогосподарство на обліку в територіальному центрі. Особи, які перебувають на обліку територіального центру.

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт та довідка територіального центру соціального обслуговування про призначення соціального супроводу.

👉6.Домогосподарство, яке складається з однієї людини похилого віку (60+). Людина похилого віку (60+ років), яка зараз проживає одна.

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт та один з документів, що підтверджує статус: довідка про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб / довідка (інформаційний лист, акт) про фактичне проживання особи самостійно / інші документи, які підтверджують фактичне проживання особи самостійно.

👉7.Багатодітна сім'я (3+ дітей). Домогосподарство у складі яких є принаймні троє членів домогосподарства, молодших 18 років.

Документи до підтверджують статус: ІПН, паспорт матері або батька та один з документів, що підтверджує статус: посвідчення про статус багатодітної сім'ї / свідоцтва про народження та/або паспорт трьох і більше дітей віком до 18 років.

👉8.Людина з окремої групи ризику. Ця категорія людей, що стикаються з дискримінацією в залежності від сексуальної, вікової, гендерної, релігіозної, расової, культурної, етнічної приналежності, що призводить до ускладнень доступу до послуг для задоволення власних базових потреб та пріоритетів, використання можливостей. У цьому контексті: ЛГБТІК, ромські спільноти та люди, які живуть з ВІЛ.

Документи до підтверджують статус: ІПН усіх членів ДГ, паспорти всіх членів ДГ.

У разі якщо особа не може отримати гуманітарну допомогу особисто, звернутися може інша особа за пред’явлення оригіналу всіх документів, які підтверджують право на отримання гуманітарної допомоги від ВПП ОНН.

Гуманітарна допомога надається безкоштовно!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних